pixabay.com

Uobičajeno je da muškarci brinu o veličini svoje “muškosti”. I pored toga što su brojna istraživanja pokazala da – veličina nije bitna, mnogi su istraživali kako da je povećaju.

Neki muškarci se podvrgavaju sredstvima za punjenje penisa u cilju povećanja veličine polnog organa postupkom koji je sličan botoksu, tečnosti se ubrizga u kožu.

Obično se hijaluronska kiselina ubacuje u tkivo koje se nalazi ispod osovine, odnono tela penisa. Proces je nehirurški, pa ima tendenciju da bude jeftiniji od operacije uvećanja penisa.

Troškovi se kreću od oko 1.500 funti, a operacija je oko 5.000 funti.

Kakav uticaj imaju fileri na veličinu penisa?

Suprotno mišljenju, postupak ne utiče na dužinu penisa. Ako postupak bude izveden uspešno, punila mogu da povećaju širinu za jedan do dva centimetara.

Ono što je bitno napomenuti je da ovi rezultati nisu trajni i da obično traju oko 18 meseci.

Da li su punila za penis sigurna?

Kao i kod svih kozmetičkih postupaka, i ovde postoje rizici, piše “Dejli Star”. Asif Munir, iz Udruženja uroloških hirurga Britanije, nije odobravao taj postupak.

“Svi ovi postupci povećanja uglavnom povećavaju opseg i to neće imati koristi za vašu dužinu, tako da funkcionalno neće poboljšati stvari”, rekao je on za BBC.

“Ako ništa drugo, to bi moglo dovesti do komplikacija koje će kasnije oslabiti njihovu seksualnu funkciju.”

I pored upozorenja u vezi punila za penis, to nije sprečilo muškarce da ih koriste. Neki su zadovoljni rezultatima koje su dobili od injekcija i nisu videli zabrinjavajuće sporedne efekte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here