pixabay.com

Skorašnje istraživanje je pokazalo kada se automobil počinje isplaćivati. Ovo istraživanje je sprovedeno u Nemačkoj pod pokroviteljstvom organizacije posvećene uticaju saobraćaja na životnu sredinu, a rezultati su objavljeni u izveštaju pod nazivom “Shared Mobility’s Global Impact”.

Glavni zaključak je da vlasnici automobila koji prelaze manje od 15.000 kilometara godišnje propuštaju značajne uštede. U ovom slučaju, isplativije im je koristiti alternativne oblike prevoza poput taksija, rent-a-kara, električnih trotineta ili električnih bicikala.

Analiza je uključila ukupne troškove vlasništva po kilometru za SUV, kompaktne automobile i luksuzne automobile, upoređujući ih s cenom po kilometru drugih usluga (na primer, taksija) koje nemaju dodatne troškove.

Detaljnija analiza pokazuje da je za one koji prelaze do 5.000 kilometara godišnje najisplativije koristiti električne trotinete ili bicikle. Ako pređete do 12.000 kilometara godišnje, vožnja taksijem postaje jeftinija od vožnje luksuznim automobilom.

3 COMMENTS

  1. Glupost. Automobil ne mora da se “isplati” na taj način. On je isplativ i zbog toga što vam daje mogucnost da negde stignete bez kontakta sa drugim ljudima (koji mogu biti potencijalno zaraženi nekim virusom), ili na daleke destinacije. Koliko bi vas koštao taxi do mora, ako je to, recimo, 1000km?

  2. Nijedan !
    Sačekaš par dana pa ga prodaš za 0,5% veću cenu..i eto ti 400-500 eura lagano !

  3. Замисли цела породица тротинетима иде на посао или на годишњи!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here