Kossev

Komercijalna banka od više ne radi na Kosovu, javlja sajt KoSSev.

U Gračanici je, javlja Radio Kim, poslovnica zatvorena, a uklonjeni su znak i bankomati koji su bili postavljeni kod filijale i u dvorištu Doma kulture, prenosi KoSSev.

Najava o zatvaranju ove banke stigla je korisnicima usluga i zaposlenima krajem prošle godine, pa su građani koji su imali račune u banci obaveštavani putem SMS poruke o njenom gašenju.

Zaposleni u javnim isntitucijama u srpskim sredinama na Kosovu, koji primaju plate iz budžeta Republike Srbije, u međuvremenu su morali da otvaraju nove račune u Poštanskoj štedionici.

Na Kosovu je do danas radilo osam filijala ove banke.

Podsetimo, znak je još prošle nedelje skinut i sa filijale ove banke u Kosovskoj Mitrovici, a iz radnji su povučeni njihovi uređaji za elektronsko plaćanje.

Banka se zvanično zatvara dan uoči najave o primeni Uredbe Centralne banke Kosova kojom se reguliše valuta evro kao jedina na Kosovu.

Međunarodna zajednica, zbog uticaja na srpsku zajednicu koja koristi i iz Srbije prima sredstva u dinarima, očekuje da će ona biti suspendovana. Iz Prištine su i dalje kategorični da se o toj Uredbi neće ni pregovarati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here