Foto: Tanjug/Youtube/Australian Open TV
Predrag Kon Novak Đoković

Doktor Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, gostovao je u utorak ujutru na “TV Prva” gde je govorio o dolasku novog soja “covid19” u Srbiju!

Tom prilikom je komentarisao i situaciju sa Novakom Đokovićem i svoju objavu koja je navodno iskorišćena u izjavu protiv njega, a tiče se vakcine.

– Ispratio sam sve oko Novaka. Žao mi je i to sam samo rekao što nisam imao prilike da sa njim razgovaram i to je sve što sam ja rekao zbog njegovih uverenja. I da mu želim sve najbolje. Ne vidi se u izveštaju kako su iskoristili taj moj status, ali ne znam da li ovde ima neko ko nije njegov navijač, tako da Novaku želim sve najbolje. Prokomentarisao sam da nije u duhu zdravstvenog pravilnika što ga nisu pustili, što ne znači da nije pravo, kao država imaju pravo da obezbeđuju granice – rekao je Kon i dodao:

– Što se vakcinacije tiče, ostajem pri stavu na kom sam bio. Najviše bih voleo da Đoković igra tenis i da nema problema, posebno jer dolaze veliki turniri, poštujem šta kaže Novak Đoković, tako je odlučeno – vakcinacija je dobrovoljna i ne razumem na koji je način mogao da bude javna zdravstvena opasnost. To bi se moglo dosta diskutovati. jasno mi je šta se desilo, a to što se desilo nije prihvatljivo da se tako ponašaju prema pojedincu.

Podsetimo, Đoković je nedavno deportovan iz Australije zbog toga što je navodno nevakcinisan bio opasnost po tu zemlju, iako je svima jasno da je u pitanju bila politička odluka.

Novaka u februaru očekuje turnir u Dubaiju, a i dalje nije pozhnato hoće li moći da učestvuje na Rolan garos i Vimbldonu zbog činjenice da i dalje nije vakcinisan. Smetnj za sada nema, ali se odluke zemalja što se tiče korone menjaju iz dana u dan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here