Tanjug
Predrag Kon

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je danas da se u Evropi povećava aktivnost virusa i da to može da se desi i u Srbiji.

Kon je rekao da epidemiološki rizik pri otvaranju granica svakako postoji, kao i da, prema njegovom mišljenju karantin za putnike povratnike ne bi trebalo da bude iznenađenje.

– Epidemiološki rizik se svakako povećeva. Svako ko priča drugačije, ne zna šta priča. O tome moramo da raspravljamo. Mere u odnosu na BiH i Crnu Goru su i te kako pod uticajem politike. Neću više o tome da govorim. Epidemiološki rizik postoji – rekao je Kon.

“Podatak o manjem broju zaraženih nije potpuno realan”

– Kod ostalih zemalja je jasna lista koju je objavio CDC i podelio ih na zelenu, plavu, crvenu zonu, u zavisnosti od stope oboljevanja u periodu od 14 dana. Nešto slično će morati da bude i kod nas. Naši tek ulaze u Crnu Goru, šta će biti kad se budu vraćali… Tako da ne bi trebalo nikom da bude iznenađenje ako se mera karantina uvede. Ne mogu da je najavljujem u ime Kriznog štaba, ovo je moje lično mišljenje – istakao je doktor.

– Jučerašnji podatak da je u Srbiji još 100 osoba zaraženo koronavirusom je značajan i ohrabrujući, ali se čini da nije potpuno realan jer se nedeljom manji broj građana javlja u kovid ambulante – izjavio je Kon.

On očekuje da broj novozaraženih bude između 100 i 200.

– Virus je još prisutan i on uvek traži put prenosa na drugu osobu jer je to njegov način opstanka – istakao je Kon i ponovo ukazao na važnost nošenja maski i držanja fizičke distance, jer je to dalo rezulatate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here