EPA-EFE
Ričard Grenel

Nekadašnji američki specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je da je pismo koje su lideri Italije, Nemačke i Francuske uputili kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju znak da su Evropljani konačno počeli da prihvataju politiku bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa o KiM.

„Italija, Francuska i Nemačka rekle su kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da mora da napravi ‘odlučan napredak’ u primeni prethodnih sporazuma ili u suprotnom neće podržati njihovu prijavu za Savet Evrope“, napisao je Grenel na svom nalogu na mreži “X”, dodajući da su te tri zemlje „konačno delale“.

„Važno je napomenuti da je Trampova administracija postavila ovaj zahtev Kurtiju pre četiri godine – a zbog toga su ga kritikovali Evropljani“, dodao je Grenel.

Podsetimo, Francuska, Nemačka i Italija uputile su pismo Kurtiju u kome jasno ističu da Priština nije ispunila uslove međunarodne zajednice po pitanju članstva Kosova u Savetu Evrope s obzirom na to da nije napravljen nijedan konkretan korak ka formiranju ZSO. Tri zemlje, pozvale su vlasti u Prištini da razmotre slanje nacrta statuta Ustavnom sudu.

„Nažalost, koraci koje predlažete ne rešavaju hitnu potrebu za konkretnim koracima ka uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom i rizikuju dalje podrivanje dijaloga koji vodi Evropska unija“, navodi se u pismu.

3 COMMENTS

  1. EU ne vodi dijalog, nego prisiljava Srbiju da prizna lažnu državu ! A i Grenelu je to cilj – dakle jedno je nepoštovanje ljudskih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog (ili bilo kog drugog albanskog) režima, a drugo je nepoštovanje međunarodnog prava i rezolucije SB 1244, po kojoj je Kosovo Srbija.

  2. Hahahahahaha, nekadasnji, bivsi, nicim izazvan i apsolutno nebitan glas Grenela koji s vremena na vreme dobije mali tabloidski podiju. Kasno Grenel na Kosovo stize.

  3. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here