Nemanja Vidić na čelu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je rešenje za spas srpskog fudbala, poručio je fudbaler Mančester Junajteda i donedavni reprezentativac Nemanja Matić.

Matić je u otvorenom pismu pozvao i predsednika Aleksandra Vučića, kao velikog ljubitelja sporta, da ubedi nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde i Junajteda da preuzme odgovornost i krene u akciju spasavanja srpskog fudbala.

– Rešenje za spas našeg fudbala je jednostavno – Nemanja Vidić. Smatram da je svojim radom, poštenjem, fudbalskim znanjem, profesionalizmom, posvećenosti fudbalu sposoban da naš fudbal odvede na vrh Evrope, gde je i sam bio kao igrač. Ako se komšije mogu pohvaliti da imaju svoje najveće legende na čelu fudbalskog saveza, zašto i mi ne uradimo isto. Veliki Nemanja Vidić na celu FŠ, dok ovo pišem, suza mi u oku od sreće na pomisao da ovo može da se desi. Nemanja bi vratio nadu fudbalskoj Srbiji, narod bi se vratio na stadion, da podrži svoju zemlju. Ne bismo morali da delimo karte i molimo ljude da dođu na stadion (Fss zna o čemu pričam) – naveo je Matić.

Ne tražim da se bilo ko otera, nego tražim da Nemanja Vidić odluči ko treba i šta treba da radi u našem fudbalu, jer imam apsolutno poverenje da će uraditi sve za dobrobit našeg fudbala, dodaje Matić.

– Mora dobiti i podrsku države Srbije, jer je fudbal veoma bitan. Svi znamo da je predsednik Aleksandar Vučić veliki ljubitelj sporta, stoga ga pozivam da da svoj doprinos tako što će pokušati da ubedi Nemanju da preuzme tu odgovornost i krene u akciju spasavanja srpskog fudbala. Promašili jesmo Evopsko prvenstvo, nemojte da promašimo Nemanju Vidića – navodi Matić.

Hrvatska za svog predsednika Fudbalskog saveza ima Davora Šukera, koji je bio najbolji napadač Evrope, jedan od najboljih igrača Real Madrida i verujem da igračima nije svejedno kad ispred njih stane neko sa takvim imenom kao što je Šuker, podseća Matić.

– Crna Gora na čelu fudbala ima VELIKOG Dejana Savićevića, jednog od najboljih igrača svih vremena na našim prostorima. Prošlo je dosta godina od kada je Dejo igrao fudbal, ali i dan danas se navijači Zvezde i Milana sećaju majstora, prepričavaju njegove akcije. Kada se pojavi na skupovima UEFA, svi ga, kao i Davora Šukera, uvažavaju i imaju veliko poštovanje prema njima, a samim tim i zemljama koje oni predstavljaju.

Isto su uradili i Nemci pre 15 godina, ističe Matić.

– Kada je nemačka reprezentacija bila u velikoj krizi, tada su odlučili da je vreme za promene i postavili su Matijasa Zamera, osvajača Zlatne lopte za glavnog odgovornog za organizaciju svih selekcija i prvog tima. Danas je njihov fudbal tu gde jeste, ponajviše zahvaljujući njemu.

Matić je dao i pojašnjenje zašto se pre tri meseca povukao iz reprezentacije.

– Pre početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ljudima u Savezu sam skrenuo pažnju na nekoliko stvari koje bi mogle da nas koštaju plasmana na Evropsko prvenstvo.

Rekao sam da ako se te stvari ne promene “naletećemo” na neku malo ozbiljniju reprezentaciju i napuniće nam mrežu (desila se Ukrajina 5:0). Takođe, rekao sam da se nećemo plasirati ni kroz Ligu nacija, jer nam Bog neće dati (desila se Škotska).

Kako moji saveti nisu prihvaćeni, osećao sam se odbačeno i nisam želeo da smetam, niti da više učestvujem u svemu tome – istakao je Matić.

1 KOMENTAR

 1. Mislim da ovi u FS hoće da izlude što su im oponenti dvojica Nemanja za koje ne mogu da kažu nešto tipa “Ajde bre ko ste vas dvojica, gde ste vi to igrali”? :)))

 2. Ja mislim da je pravo rešenja Saša Ilić. Najbolji je da okupi ljude oko cilja – povratak na evropsku i svetsku scenu. I da sve bude pošteno, počev od našeg prvenstva pa na dalje! Ljubodrag.

 3. Boze Boze. Sta se ovaj nalupa. Jebote i Suker i Savicevic i Njemacka. Koja budala. Umalo da zaboravim. Jebote i Vidic. Svi vi koji igrate u stranim klubovima ne treba da igrate za reprezentaciju. Umisljene budale. Nemate snage da trcite 90 minuta. Sramotite nas godinama.

 4. Izdajnik iz Vrela.

  Dobri moj i pomalo pošteni Nemanja.
  Vidim, počeo si da pišeš otvorena pisma,da pružaš podršku Vidiću i moliš za pomoć,kako bi spasio srpski fudbal.
  Lepo.
  To jeste kolegijalno i patriotski,ali da li je iskreno?
  Da li može biti iskren neko ko u svome rodnom mestu(a tvoje je UB) preuzme lokalni fudbalski klub(istine radi,uloži neke pare u adaptaciju tribina i infrastrukture na stadionu) a onda na čelo istog dovede svog rodjaka iz Vrela(čobana) koji o fudbalu zna isto koliko i onaj koga u svome pismu ponizno moliš,čoveka koji je “Jedinstvo” prisvojio,ponizio,u kome sorovodi teror i samovlašće.
  Da li je iskreno moj “kapitenu” ovo tvoje pismo ili tvoje bekstvo sa tetena u sred kvalifikacija za EP,kada si ostavio reprezentaciju i svoje saigrače,a mnogima si bio uzor?
  Pibegao si Matiću kada si reprezentaciji i svojim saigračima bio najpotrebniji a sada se javljaš glumeći brižnog čoveka,valjda verujući u srpsko kratko pamćenje, nadajući se da se možeš nasloniti na velikog čoveka Nemanju Vidića.
  Verujući da će u slučaju da on nekada bude prvi čovek FSS biti mesta i za tebe.
  Znaš Matiću da je to nemoguće.
  Nemoguće je da Vidić koji je ljudcka gronada može da poštuje i veruje čoveku poput tebe.Ne može jer je on čovek koji ne poštuje izdajnike,čovek koji nikada nebi izdao svoje drugove i dres koji nosi ,a ti jesi.
  Zaradio si stotine miliona,a dozvolio si sebi da se poniziš zbog sujete.
  Moliš Vučića da nagovori Vidića da preuzme FSS,a dobro znaš,baš kao cela Srbija da je upravo Vučić postavio Kokezu na čelo FSS
  Da je Vučić odobrio dolazak Tumbakovića,da je Vučić zabranio da se na državnoj televiziji prenose utakmice reprezentacihe.
  Da je Vučić predsednik i FSS!

  Smešan si i pomalo jadan.
  Otišao si iz Vrela ali Vrelo neće nikada iz tebe.Izdao si nas,a za izdajbike nigde nema mesta.
  PS.
  Ni Vučić ne voli izdajnike.

  Saša Pavlović

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime