KSD Bambi
Najlepša slika: Najburnije su pozdravljeni nastupi najmlađih folkloraša

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča organizovalo je Bambijevo veče srpske tradicije i kulture, koje je ove godine privuklo rekordan broj gostiju. Vesela atmosfera, puna sala u kojoj se tražilo mesto više, publika koja je uživala, prezadovoljni gosti i domaćini, – tako je izgledao ovaj veliki jesenji koncert.

Publika je uživala u bogatom kulturno-umetničkom programu u okviru koga su nastupili skoro svi folklorni ansambli Bambija – zabavište, školica, pioniri, omladinci i izvođači, ali i gosti iz Beča i Srbije – KUD “Branko Radičević” iz Boževca, KUD “Vuk Karadžić” iz Osipaonice, FA Kitka, FA Pendar iz Beča, HSKK Busovača iz Beča, SKC “Stevan Mokranjac” KUD Makedonka svi iz Beča.

Osim toga, bili su pripremljeni tradicionalni srpski specijaliteti za sve goste, kao i prezentacija narodnih nošnji. Počasne zvanice na ulazu je pozdravio par u tradicionalnim narodnim nošnjama uz rakiju, so i pogaču.

Puna sala: Rekordan broj gostiju

Aleksandar Stanković, predsednik KSD Bambi kaže da su prezadovoljni što je veliki broj sunarodnika došao na Bambijev jesenji koncert.

– Svi koji su došli imali su priliku da zaista uživaju u nastupima svih ansambala koji su se predstavili, kako naših tako i naših dragih gostiju iz Srbije. Želim da zahvalim svim društvima koja su se odazvala našem pozivu da učestvuju u programu, kao i predstavnicima Republike Austrije, grada Beča koji su prisustvovali našoj tradicionalnoj manifestaciji. Posebno želim da zahvalim Ministarstvu bez portfelja zaduženom za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom i ministru Milićeviću, kao i čitavom njegovom timu na podršci u organizaciji ove naše manifestacije. Oni su prepoznali značaj ove naše manifestacije i kako svojim prisustvom, tako i kroz projekat, velikodušno nas podržali u organizaciji – navodi Stanković

On dodaje da su još jednom imali priliku da predstave svoj rad.

– Prikazali smo da na dostojan način ovde u Austriji negujemo i čuvamo srpski jezik, tradiciju i kulturu. To je zaista bilo jedno fantastično veče za pamćenje – ističe čelnik Bambija.

Inače, Bambijevo veče tradicije i kulture održava se od 2019. godine, a klub ove godine obeležava pet decenije postojanja.

Gostima pokazana znamenitosti austrijske prestonice

Šetnja Bečom

Dan posle održanog koncerta, domaćini, članovi KSD Bambi iskoristili su priliku da goste iz Srbije upoznaju sa brojnim znamenitostima grada Beča.

Predstavnici institucija Austrije, grada Beča, Srbije i učesnika programa

Brojne zvanice

Manifestaciji su prisustvovali, kako zvaničnici Austrije, grada Beča, i Srbije. U publici su bili Gudrun Kugler, poslanica i predsednica parlamentarne grupe austrijsko-srpskog prijateljstva u austrijskom parlamentu, Aslihan Bozatemur, poslanica u Skupštini grada Beča i savetnica gradonačelnika Beča, Jerg Nojmajer, poslanik u Skupštini grada Beča i predsedavajući stranačkog odbora 12. Bečke opštine, Štefani Lamp, zamenica predsednika okruga Otakring , okružni odbornik Tomas Brandšteter, prof. dr Milivoje Ćosić, šef kabineta ministarstva bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, Đorđe Čolović, viši savetnik šefa kabineta ministra bez portfelja, Milica Vučković, šefica Konzularnog odeljenja Ambasade Srbije u Beču i sveštenik Miladin Vujković, izaslanik episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja.

Poziv na turnir

Kao i svake, tako i ove godine Bambi organizuje zimski fudbalski turnir koji će se održati 16.12. godine na adresi Anton-Böck-Gasse 20, 1210 Wien. Prijave su moguće na brojeve telefona: Ibrica +43 660 525 96 90 i Nenad +43 681 202 46 996. Očekujemo vas u što većem broju, poručuju iz Bambija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here