Koncert za poplavljene

0

Radmila Bešić na gitari, Ivana Jovanović na flauti
 

Publici su se predstavili Radmila Bešić na gitari, Ivana Jovanović na flauti i Zdravko Živković na harmonici. Oni su izveli deo svog repertoara u više blokova: prvo je nastupila Radmila Bešić, zatim su ona i Ivana Jovanović zajedno izvodile dela za gitaru i flautu, a na kraju su se publici predstavili Radmila Bešić i Zdravko Živković. Oni su oduševili sedamdesetak posetilaca, među kojim je bio i Zoran Šijaković, koji je za ovu priliku došao iz Salcburga.

 

Umetnici

Radmila Bešić je u Zemunu završila srednju muzičku školu, u Minhenu Muzičku akademiju, a u Americi postdiplomske studije. Vratila se u Minhen, gde danas živi i radi. Ivana Jovanović je u Minhenu i Frajburgu završila Muzičku akademiju, a u Karlsrueu postdiplomske studije. Angažovana je u orkestru "Stanislav Binički", operi i orkestru Radio-televizije Beograd. Zdravko Živković je u Beogradu završio nižu i srednju muzičku školu, a u Minhenu Muzičku akademiju. Prošle godine apsolvirao je na master studiju. Radi u Minhenu kao profesor klavira i harmonike.

Muzičare i prisutne na koncertu klasične muzike pozdravili su Nebojša Đurica, konzul, u ime domaćina, dr Milica Končar, predsednica Srpske kulturne zajednice Minhen, koja je predstavila umetnike, i Vida Cvetić, potpredsednica SKZM, koja je govorila o značaju muzike u životu svakog čoveka.

Posle koncerta koji je imao humanitarni karakter, jer su dobrovoljni prilozi posetilaca namenjeni za pomoć stanovništvu poplavama pogođenih područja u Srbiji, dr Milica Končar je umetnicima uručila prigodne poklone uz zahvalnost za jedno divno veče. Ona je zahvalila i konzulu Nebojši Đurici što je Generalni konzulat Republike Srbije u Minhenu i ovaj put otvorio svoja vrata za kulturne sadržaje i aktivnosti SKZM.

Među posetiocima koncerta jedinstveno mišljenje je bilo da je ovo vrlo uspešna kulturna manifestacija koju organizuje SKZM i da više sličnih sadržaja treba organizovati tokom godine. Posle koncerta nastavljeno je druženje umetnika i posetilaca, uz razgovor i prigodan koktel.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here