Novi đaci i nove učionice

0

Sve ih je više: Učenici u hramu
 

Svešteniku je cilj da deca nauče srpski jezik, kulturu i običaje, kao i da se verski obrazuju tako da škola koju on drži u saradnji sa Natašom Đukanović, koja je završila Učiteljski fakultet, iz godine u godinu ima sve više đaka.

 

U ovom trenutku ih je 30, a od naredne nedelje očekuje se još dvoje. Deca su podeljena u dva odeljenja i nastava je subotom od 10 do 12.45 za obe grupe. Dok je sa jednom grupom učiteljica, s drugom radi sveštenik, tako da svake subote deca imaju nastavu i srpskog jezika i nastavu veronauke.

Od ove nedelje deca pri hramu imaju i dve učionice. Radovi su upravo završeni, stolove i klupe su dobili od jedne škole u blizini. Novi đaci su Luka Vujić, Ksenija Pavlović, Lucija i Jonas Sandulović, Lazar Stanojević, Marko Jovanović, Mirjana Perić, Nikolina Sandić i Filip Kovanušić.

Prošlog vikenda đaci su učestvovali na proslavi parohijske slave, a sada uveliko počinju pripreme za Božić. Deca na Badnje veče prodaju pšenicu (koju sada treba zasaditi) i zarađeni novac koriste za izlete.

– Saradnja s roditeljima je izuzetna i hvala im na tome. Sveštenik Zorica i ja se trudimo da decu što više naučimo i srce nam je na mestu kada vidimo da rado dolaze i da se trude da što bolje savladaju gradivo. Znamo mi vrlo dobro i da su oni preopterećeni u nemačkoj školi i upravo zbog toga zaslužuju sve pohvale – istakla je učiteljica Nataša Đukanović.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here