ATAImages
Ana Brnabić i Ivica Dačić

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić jutros je održala konsultacije sa liderima Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Srpskog patriotskog saveza.

U 17.00 časova zakazano je Predsedništvo Srpske napredne stranke posle čega će javnost biti obaveštena o koalicionim partnerima i ko će biti ministri.

Ivica Dačić (SPS) i Dragan Marković Palma (JS) posle sastanka, koji je održan u Vladi Srbije, nisu davali izjave dok je lider SPAS-a Aleksandar Šapić rekao da je zadovoljan konsultacijama ali nije hteo da otkriva detalje.

Na pitanje novinara da li će biti u novoj vladi, Šapić je odgovorio: „Ja to sada ne mogu da vam kažem, bilo bi nefer zato što je večeras sednica Predsedništva SNS, stranke koja ima apsolutnu većinu“ .

Kako je Tanjug preneo, Šapić je rekao da su razgovori koje je imao sa Brnabić bili u skladu sa razgovorima koje je vodio sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Za sada jedino što je poznato o novoj vladi, o čemu je ranije Brnabić govorila je da će biti dva nova ministarstva – za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i brigu o porodici. Ona je ranije izjavila i da će u vladi biti 50 odsto žena.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime