Printscreen: Youtube

Generalni konzul Srbije u Njujorku, dr Vladimir Božović, na poziv najstarije organizacije Srba u Americi, Srpskog narodnog saveza, boravio je u službenoj i radnoj poseti ovoj organizaciji i srpskoj zajednici u Pitsburgu.

On je tom prilikom obišao sedište i prostorije Srpskog narodnog saveza, gde ga je predsednik te organizacije, Brajan Pjević, upoznao sa strukturom i organizacijom sadašnjih aktivnosti ove stare organizacije.

Nakon toga je prisustvovao svečanom koncertu gostujućeg ansambla “Fenički biseri” iz Srbije, povodom Dana državnosti, u Američko-srpskom klubu u Pitsburgu, saopštio je Generalni konzulat.

Božović je izrazio želju za uspostavljanjem čvršće saradnje Srpskog narodnog saveza i Generalnog konzulata.

Veliki broj građana srpskog porekla u Pitsburgu interesovao se i za dobijanje srpskog državljanstva, a generalni konzul objasnio im je proceduru izdavanja i pozvao ih da budu u čvršćoj komunikaciji sa Konzulatom.

Drugog dana posete Pitsburgu, nakon sastanaka u prostorijama Srpskog narodnog saveza, odnosno završnih dogovora o nastavku saradnje, Božović je, zajedno sa Pjevićem, posetio Saborni hram Svete Trojice, najveći Saborni hram na području Pitsburga, kao i najveći hram Arhijerejskog namesništva Pitsburga, eparhije istočnoameričke, gde ga je otac Nebojša Varagić upoznao sa radom, aktivnostima i stanjem ovog hrama, izgrađenog 1971. godine trudom i darom ovdašnjih Srba.

Varagić je, takođe, predstavio generalnom konzulu i ostale crkve na području Arhijerejskog namesništva i poželeo mu dobrodošlicu, srećan i uspešan početak saradnje na obostranu korist.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here