Konzularne usluge za 24 savezne države

0

Eldin Kajević, Branko Ilić i Marinko Avramović

Izuzetno opremljen savremeni poslovni prostor ranije je koristio Generalni konzulat Mađarske, koji je nedavno prestao sa radom, pa je Generalni konzulat BiH prostor dobio pod izuzetno povoljnim finansijskim uslovima, što je, kako je rečeno, veoma važno u vreme ekonomske krize.

Prostor je opremljen savremenom opremom i u skladu sa propisima Šengenskog sporazuma. Uređena je i prostorija za uzimanje biometrijskih podataka, s obzirom na to da BiH od prošle godine izdaje biometrijske pasoše, koji su preduslov za ukidanje viza njenim državljanima prema zemljama Evropske unije.

U Generalnom konzulatu trenutno radi šest zaposlenih, generalni konzul je Eldin Kajević, a konzulat pokriva konzularno područje od 24 američke države.

Svečanom otvaranju su prisustvovali predstavnici većeg broja zajednica koje okupljaju državljane BiH u Čikagu, među njima i biznismen Slobodan Pavlović, Branko Ilić, predsednik Fudbalskog saveza države Ilinois, Jozo Grbeš, predsednik Bosansko-američke kulturne asocijacije i drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here