Korać: Srbiji teže bez Đinđićeve energije

0

Korać je u izjavi Tanjugu istakao da je ubistvo Đinđića tragičan događaj koji je obeležio noviju srpsku istoriju, jer je čovek koji je personifikao novo lice Srbije i koji je bio nosilac ubrzane demokratizacije i razvoja Srbije, "zaustavljen u političkom atentatu".

 

Teže je bez Đinđićeve energije: Žarko Korać

"Sigurno je da je Srbiji danas mnogo teže bez njegove energije i njegovog optimizma i ovo bi bila prilika da se svako podseti na njega ne samo kao na čoveka i svega lepog što ga je krasilo, već njegove hrabrosti i odlučnosti da se konfrotira onima koji ne žele da se Srbija menja. Srbiji nedostaje ta njegova hrabrost", ukazao je Korać.

 

On je dodao da bi Srbija, da je premijer ostao živ, bila "dalje u demokratskom razvoju", iako, kako je kazao, ima objektivne probleme sa kojima se suočava.

 

"On nije bio čarobnjak koji bi mogao sve to preko noći da promeni, ali imao je neopokolobljivu hrabrost da se suoči sa onim što ne valja i pokaže šta treba promeniti. Tražio je od građana da se menjaju i to je, možda, njegova najveća poruka svima nama", istakao je Korać.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here