Korak po korak do konačnog cilja

0

Trošna kuća porodice Dreković
 

– Članovi našeg džemata u Dortmundu, čitali su u "Vestima" o nevoljama ove porodice i odmah smo odlučili da im pomognemo. Dobrovoljne priloge je dalo ukupno 36 članova, a sakupili smo ovu sumu za koju se nadamo da će im značiti – kaže Balić i dodaje:

– Isto tako sam došao da im lično uručim donaciju, da vidim kako žive i kako napreduju radovi. Da ih podržim i o njihovim nevoljama obavestim članove našeg džemata, mahom poreklom iz ovih krajeva. Iskreno govoreći, zaprepašćen sam teškim uslovima u kojima žive Drekovići, kao i opasnostima koje ih svakodnevno vrebaju. Istina, ovog puta smo pomogli ovoj petočlanoj porodici. Trudićemo se da im i ubuduće pomažemo, ali ne samo njima, već i drugima, koje su zbog bolesti ili sirotinje u velikim nevoljama. Takvih je, nažalost, mnogo u Sandžaku i širom Srbije.

 

Uručenje pomoći: Nusret Balić s Drekovićima
 

Porodica Dreković još boravi u staroj kući, ispucalih zidova, čiji krov svakog trenutka može da se sruši na decu. Zato, tokom svake noći Rizo ili supruga Fahira dežuraju, kako bi u slučaju početka rušenja, mogli da izbave svoje mališane.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Da nije bilo "Vesti" i dobrih ljudi iz Švajcarske, Nemačke i Amerike, mi bi još sanjali novu kuću. Hvala bogu, radovi su krenuli i dobro napreduju. Čim stanu kiše i prolepša se vreme, majstori će nam ponovo doći i nastaviti tako gde su stali. Novčani dar, koji nam je doneo Nusret Balić, za nas "veliki je kao kuća", koju smo započeli. Došla je u pravom trenutku i pomoći će nam da izlijemo prvu ploču. Za kasnije – videćemo. Kad se kuća gradi i bog pomaže. Lično smo se uverili da je tako. Počeli smo bez dinara, a bog nam je poslao dobre ljude iz belog sveta da nam priskoče u ovoj zamisli. To je dovoljan dokaz za nas – ističe 42-godišnji Rizo Dreković.

Razgovoru se priključila i njegova supruga Fahira, uz molbu reporterima "Vesti", da prenesu mnogo pozdrava i veliku zahvalnost svim darodavcima širom sveta, koji su im ranije pomogli, kao i članovima džemata iz Dortmunda, čija im je pomoć upravo stigla.

– Neka ih Alah nagradi za sva dobra dela koja čine. Nadam se da će naša deca jednoga dana biti u prilici da, takođe, pomognu ljudima u nevolji, dobro se dobrim mora vratiti! – uverena je ova domaćica.

 

Rušenje najveći strah

– Kada stavimo ploču, pokušaćemo da opremimo bar jednu sobu kako bi deca mirno mogla da spavaju, a mi da ne strahujemo za njihov život. Razmišljali smo i da, kad stigne leto, postavimo jedan šator i spavamo pored kuće. To će nam svakako biti sigurnije, dok ne izgradimo novi dom – kazala je 38-godišnja Fahira Dreković.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here