Korona kroji planove

Lična arhiva
Nenad Milenković

Posle dužeg vremena održan je onlajn sastanak Asocijacije srpskih folklora dijaspore. Više puta su se članovi ove Asocijacije pre toga čuli preko društvene mreže WhatsApp, a ovog puta i onlajn, takoreći uživo.

Sastanak su pratili i u razgovoru učestvovali predstavnici Saveza srpskog folklora iz Francuske, Hrvatske, Italije, Nemačke, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Švajcarske. Sastanak je trajao oko 90 minuta. Koordinator je bio Zvezdan Đurić iz Švajcarske.

KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR: Pandemija koči realizaciju dogovora

– Sve što smo planirali da radimo korona je zaustavila, a onda smo automatski malo zastali. Imali smo digitalni sastanak da malo porazgovaramo o situaciji u kojoj se nalazimo, da se dogovorimo o planovima, koji bi mogli da se realizuju u bliskoj budućnosti. Svima nama je jasno da do kraja ove godine neće biti Evropske smotre jer u mnogim državama neće biti ni predtakmičenja – kaže za “Vesti” Nenad Milenković, predsednik Saveza Srpskog folklora Švajcarske.

Bilo je, kako navodi naš sagovornik, diskusije o sledećoj smotri.

– Nadamo se da će biti održana 2022. godine. Razgovarali smo o mogućnosti da se organizuje ova manifestacija i da li će ta smotra biti takmičarskog ili revijalnog karaktera. Sve su to stvari i tačke dogovora. Mnogo govora je bilo o Asocijaciji jer smo promenili ime. Naravno, to je sve malo zastalo zbog situacije u kojoj se nalazimo. Sledeći sastanak smo zakazali za 16. april ove godine, gde su svi predstavnici potvrdili da će se uključiti na onlajn sastanak – izjavio je Nenad Milenković, predsednik Saveza Srpskog folklora Švajcarske.

Učesnici

Virtuelnom sastanku su prisustvovali Drago Vojvodić – Slovenija, Momčilo Vesović – Republika Srpska, Borko Iorgovan – Rumunija, Dušan Aleksić – Italija, Bojan Stefanović – Francuska, Srđan Tatić – Hrvatska, Tomislav Sofranić – Nemačka, Nenad Milenković – Švajcarska i Zvezdan Đurić, koordinator – Švajcarska.