Korona kroji planove

0
Lična arhiva
Nenad Milenković

Posle dužeg vremena održan je onlajn sastanak Asocijacije srpskih folklora dijaspore. Više puta su se članovi ove Asocijacije pre toga čuli preko društvene mreže WhatsApp, a ovog puta i onlajn, takoreći uživo.

Sastanak su pratili i u razgovoru učestvovali predstavnici Saveza srpskog folklora iz Francuske, Hrvatske, Italije, Nemačke, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Švajcarske. Sastanak je trajao oko 90 minuta. Koordinator je bio Zvezdan Đurić iz Švajcarske.

KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR: Pandemija koči realizaciju dogovora

– Sve što smo planirali da radimo korona je zaustavila, a onda smo automatski malo zastali. Imali smo digitalni sastanak da malo porazgovaramo o situaciji u kojoj se nalazimo, da se dogovorimo o planovima, koji bi mogli da se realizuju u bliskoj budućnosti. Svima nama je jasno da do kraja ove godine neće biti Evropske smotre jer u mnogim državama neće biti ni predtakmičenja – kaže za “Vesti” Nenad Milenković, predsednik Saveza Srpskog folklora Švajcarske.

Bilo je, kako navodi naš sagovornik, diskusije o sledećoj smotri.

– Nadamo se da će biti održana 2022. godine. Razgovarali smo o mogućnosti da se organizuje ova manifestacija i da li će ta smotra biti takmičarskog ili revijalnog karaktera. Sve su to stvari i tačke dogovora. Mnogo govora je bilo o Asocijaciji jer smo promenili ime. Naravno, to je sve malo zastalo zbog situacije u kojoj se nalazimo. Sledeći sastanak smo zakazali za 16. april ove godine, gde su svi predstavnici potvrdili da će se uključiti na onlajn sastanak – izjavio je Nenad Milenković, predsednik Saveza Srpskog folklora Švajcarske.

Učesnici

Virtuelnom sastanku su prisustvovali Drago Vojvodić – Slovenija, Momčilo Vesović – Republika Srpska, Borko Iorgovan – Rumunija, Dušan Aleksić – Italija, Bojan Stefanović – Francuska, Srđan Tatić – Hrvatska, Tomislav Sofranić – Nemačka, Nenad Milenković – Švajcarska i Zvezdan Đurić, koordinator – Švajcarska.