Kosanović o stanju srpskog fudbala!

0

Ono što je urađeno Nikoliću u Novom Pazaru je neprimereno, ružno i bezobrazno: Milorad Kosanović o incidentu prošle nedelje u gradu u Raškoj oblasti
 

"Jedni koriste druge kad im je to potrebno, a međusobno se optužuju kad stvari ne idu prema njihovim zamislima. To je naopako, u fudbalu su, svuda u svetu, najvažniji fudbaleri, pa onda struka. Svi ostali su manje bitni. Tako je bilo i biće. Dugo sam bio van ovdašnjih zbivanja, ali sad vidim da to kod nas ne važi", rekao je Kosanović
novopazarskom radiju Sto plus.

 

On je naglasio da navijač nikada ne može da bude fudbaler, ali da fudbaler može lako da postane navijač. "To mora da se ponovo čvrsto postavi na noge, jer navijači bez fudbalera ne postoje", rekao je Kosanović.

 

"Znate, kad se na utakmici okupi 1.000 ili 2.000 ljudi, atmosfera ne može biti pozorišna. Oni koji koriste navijače rade ružne stvari i doprinose propadanju fudbala. To mi najviše smeta. Ima nervoznih ljudi, neki ne mogu da obuzdaju temperament, drugi nemaju iskustva, ali to je različitost koja stavra neku dinamiku i lepotu. To nije opasno, ali ove druge stvari – jesu", dodao je trener Novog Pazara.

 

Kosanović, koji je poslednjih nekoliko godina radio u inostranstvu, uglavnom u Kini, ocenio je da su mnoge stvari koje se dešavaju u srpskim klubovima smešne, sramotne, neprimerene i ružne.

 

"Vi (Radnički Niš) da promenite (trenera) Sašu Mrkića preko noći, zbog poraza od tima koji je jednako kvalitetan, to je smešno. Ako pustite navijače (Radnički Kragujevac) da vam tuku igrače, to je sramota. Ovo što se kod nas desilo s tom petardom (kada je pogođen trener Partizana Marko Nikolić), to je neprimereno, ružno i bezobrazno", istakao je bivši trener Vojvodine i Crvene zvezde.

 

Kosanović je kazao da se uvek borio protiv nesportskih dešavanja u fudbalu, ali da je problem što ne postoji većina koja bi se tome suprotstavila.

 

"Šta ja tu mogu, borim se stalno, nisam dugo bio ovde, ali sam uvek ukazivao na takve stvari. Kod nas više nema kritične mase koja može da izađe, suprotstavi se i kaže da je stvarno dosta. Vidite šta nam radi Fudbaski savez Srbije. To ne možemo sprečiti u momentu kad su gotovo srušili fudbal u državi, a zamislite šta bi tek bilo da je na tom polju stanje malo bolje", rekao je Kosanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here