Košarkaši Srbije počinju pripreme za Svetsko prvenstvo koje se igra u Kini.

Takmičenje se igra od 31. avgusta do 15. septembra, košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u grupi D zajedno sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Na širem spisku Ðorđevića od 18 imena nalaze se: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, a Nikola Jovanović će zameniti Ognjena Kuzmića koji je u nedelju doživeo saobraćajnu nesreću, dok će se Nikola Jokić priključiti timu 2. avgusta.

Reprezentacija Srbije 21. jula putuje na bazične pripreme na Kopaonik gde će ostati do 4. avgusta i utakmice protiv Borca u Čačku.

Planirane su još provere protiv Finske u Zrenjaninu 7. avgusta, tri dana kasnije protiv Litvanije u Štark areni, a 12. avgusta protiv istog rivala u Kaunasu.

Srbija će učestvovati i na Akropolis kupu u Atini od 16. do 18. avgusta, a dva dana kasnije ide u Kinu, gde će na turniru u Šenjangu imati provere protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Među prvima se oglasio Miloš Teodosić, novi košarkaš Bolonje.

– Izuzetno jako prvenstvo, osam do deset selekcija koje idu na medalje, čeka nas težak put, na nama je da radimo što bolje. Ne bežimo od odgovornosti, samo hoćemo da stavimo do zanja ljudima da do finala neće biti tako lako doći i svaka medalja je uspeh.

Selektor je pored pitanja o Mundobasketu, govorio i o povređenom Kuzmiću.

– Veliki pozdrav našem prijatelju Kuzmiću. Želimo da se vrati u ekipu kojoj je mnogo dao i mnogo će dati. Imali smo dve godine izuzetno teškog puta, zahvaljujem se svim igračima koji su se odazvali makar jednom treningu. Nikad nismo bili u ovakvom sastavu, uvek je neko falio, tako da možemo da idemo na medalju – rekao je Đorđević koji je izbegao pitanje o Nikoli Kaliniću.

Milan Mačvan je istakao da nije zaslužio poziv selektora.

– Nisam zaslužio poziv, saigrači i treneri će mi više pomoći nego ja njima. Osećam se zdravo – rekao je nekadašnji košarkaš Partizana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here