Košarkaši i stučni štab reprezentacije Hrvatske donirali su više od 262.000 evra bolnici u Zagrebu, kao vid pomoći u toku pandemije virusa korona i za sanačiju štete koju je izazvao zemljotres, objavio je Košarkaški savez te zemlje.

– Želja nam je da pružimo podršku trenutno najosetljivijem delu sistema – zdravstvenom sektoru, kako bi pacijenti i medicinsko osoblje, koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama obrane, bili zbrinuti. Ovu akciju smo pokrenuli sa nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv virusa korona, ali i sa obnovom i sanacijom zgrade Petrove bolnice, kao i s nabavkom potrebnih aparata, lekova, odnosno svega onog što stručne osobe procene da je primarno. Iako trenutno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mestu – uz Hrvatsku i Zagreb – poručili su u zajedničkom saopštenju košarkaši i stručni štab, prenosi Hina.

Kako se navodi, u akciju su se uključili mnogi reprezentativci, kako sadašnji, tako i bivši, kao i članovi stručnog štaba, ali se niko nije hteo izdvajati poimence kako bi u prvom planu ostala sama akcija i želja da se pomogne onim kojima je to najpotrebnije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here