Kosmet: Prvi račun za struju posle 10 godina

0

Prvi put posle 1999. godine, sever Kosmeta će dobiće račune za struju

 

Građani na severu Kosmeta od dolaska UNMIK-a i Kfora u pokrajinu 1999. godine, nisu plaćali račune za utrošenu električnu energiju.

 

Ljiljan Đorović iz mitrovičke Elektrodistribucije izjavio je da je završeno i drugo očitavanje električnih brojila i da sledi uručivanje računa i naplata utrošene električne energije.

 

"Knjige su urađene i u ponedeljak idu na obradu u elektrodistribuciju Kraljevo. Računi ce biti gotovi do 15 decembra i naplativi od 16. decembra", rekao je on.

 

Đorović je istakao da će građani račune morati da izmire u roku od 12 dana, ali da će, zbog dugog perioda neplaćanja struje, biti tolerisano zakašnjenje do Nove godine, posle čega će neplatišama biti obračunavana kamata.

 

Iznosi na računima zavisiće od potrošnje, to se podrazumeva, ali ima onih koji će plaćati minimalne iznose, kao i korisnika sa računima od više desetina hiljada dinara, rekao je Đorović.

 

Prema grubim procenama zaposlenih u distribuciji, prosečni iznos na računima za struju biće oko 5. 000 dinara.Očekuje se da će se potrošnja smanjiti još više, a to znači da će se poboljšati kvalitet struje koju građani na severu Kosmeta.

 

Sever Kosova i Metohije snabdeva se, kako kažu nadležni u Elektrokosmetu, električnom energijom koju preuzimaju iz Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here