Kosovo online

Poslanica Pokreta Samoopredeljenje Arbereša Krieziu-Hiseni rekla je da Kosovo ne može jednostrano da sprovodi sporazume, dok sa druge strane EU ostaje ravnodušna u odnosu na sporazume i ne menja svoj pristup prema Srbiji.

– Ono što je zabrinjavajuće u ovom slučaju je to što EU ostaje ravnodušna u odnosu na ove sporazume i ne menja svoj pristup prema Srbiji, koja nastavlja da krši sporazum, pokazujući da nije zainteresovana za normalizaciju odnosa. Čak i sada kada imamo novi nacrt Zajednice, oni i dalje krše dogovor tražeći da se ZSO napravi u onom obliku koji Vučić želi – navela je Krieziu-Hiseni.

Krieziu-Hiseni dodaje Kosovo neće formirati ZSO sa izvršnim ovlašćenjima.

– Kosovo neće formirati Zajednicu sa izvršnim nadležnostima koje je Srbija tražila i koje su neki naši političari potpisali u prošlosti, a mi smo dali naše kriterijume da su to crvene linije kada je u pitanju takav mehanizam – zaključila je ona.

4 COMMENTS

  1. Morate formirati ZSO po dogovoru koji ste potpisali u Briselu – to nema nikakve veze sa Vučićevim željama , nego sa vašom neodgovornošću i željom da terorišete srpski narod na čijoj zemlji živite !!!

  2. Добро
    Р1244УН
    Каже (стоје потписи и америке )
    Да је Косово и Метохија територија Србије
    Без Србије албанци могу да млате док је ту америчка база, кад једном американци оду…отишли и турци

    КАД СЕ СРБСКА ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ
    🇷🇸☦️🇷🇸
    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here