EPA/Đorđe Savić
Kosovska Mitrovica

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj ocenio je da Kosovo nikad nije imalo gori sporazum sa Srbijom nego onaj koji je postigao premijer Aljbin Kurti i da bez Kurtija ne bi bilo autonomije na severu.

Govoreći o evropskom predlogu nacrtu statuta Zajednice srpskih opština, Molićaj je rekao da nikada pre nije bilo govora o granici, a da sada autonomija ima granicu i da su to granice opština Kosova.

– Asocijacija ima tehničke teritorijalne granice – rekao je Molićaj.

On dodaje da se prešlo od grada koji će biti izabran za sedište ZSO do grada koji je administrativni centar, a to je, kaže, onda glavni grad. Kao problem on vidi i to što su ZSO i Kosovo, prema nacrtu statuta, ravnopravne strane pred arbitražom.

Prema njegovim rečima, bez Kurtija ne bi došlo do autonomije severa Kosova.

– Aljbin Kurti je dao autonomiju za registarske tablice. Srbija je iskoristila sever, registarske tablice i sve da dobije Asocijaciju. Kosovo je prihvatilo Asocijaciju i njen nacrt. Bez Aljbina Kurtija ne bi bilo autonomije na severu. Nije da on želi da da autonomiju Srbima, ali je njegovo ponašanje ujedinilo međunarodnu zajednicu u blok koji je rekao uzmi ili ostavi, a on je uzeo – rekao je on.

2 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  2. Ovo je smesno,hoce da nam se proda kako smo ,,nesto dobili,,
    Stvarnost je da je Herr Vucic pustio siptare na sever……nece frajer da potpise a ovamo daje sve.Daje kosovo koje ce njega i ,,realpoliticare,, da kosta….mnogo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here