Youtube/СРБИН.инфо
Prodavci knjiga u Kosovskoj ulici

Prodavci knjiga u Kosovskoj ulici sastali su se pre nekoliko dana kako bi razmotrili šta je njihov sledeći korak, s obzirom da ove godine neće dobiti dozvolu za rad.

Izgleda da su oni odlučili da to i ostvare, jer je danas od 11 časova saobraćaj u ovoj ulici totalno blokiran, a blokirali su ga upravo oni!

Kako je javio reporter Espresa sa lica mesta, prodavci knjiga delili su udžbenike besplatno zbog zabrane rada!

Da je ovo pravi protest svedoče i prodavci koji su nosili plakate. Na jednom od njih kratko i jasno je pisalo: “Hoćemo dozvole za rad!”

To što su oni delili knjige neke je baš obradovalo:

– Ne razumem u čemu je problem, ali je svakako dobro ako su već voljni da pomognu školama i nama roditeljima olakšaju budžet. Uzela sam knjige iz engleskog jezika i jedan udžbenik iz matematike – rekla je za Espreso žena koja je, kako kaže, ”u prolazu naletela na ovu akciju”.

Prodavci s druge strane nezadovoljstvo ne mogu da sakriju.

– Ne znamo šta je problem i zašto nam ove godine nije dozvoljeno da radimo. Zbog toga smo rešili da organizujemo ovaj performans. Mi smo ovde godinama i imamo pravo na odgovor – rekli su prodavci knjiga.

Inače, tokom trajanja ovog performansa na licu mesta bilo je i pripadnika policije i saobraćajne policije.

Podsetimo, ovome je prethodio je incident od pre nekoliko dana kad je jedan od prodavaca, navodno, udario komunalnog policajca.

1 COMMENT

  1. A ne može tako, mora mafiji u Vladi da se plaća danak. Neće valjda hr izdavači da ostanu bez zarade u Bg, gradu hr izbeglica, koje mrze Srbe više od pravih Hrvata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here