Kovač: Utakmica s Kamerunom je za nas finale

0

Veruje da će Modrić biti spreman: Niko Kovač
 

"Kamerunci su nezgodni, čvrsti, brane se čak i sa šestoricom u zadnjoj liniji. Meksikanci su bili vrlo agresivni, a mi ćemo pokušati sve kako bismo pritisnuli na njihovu polovinu", rekao je Kovač.

 

"Znamo sve o Kamerunu, analizirali smo ih poput Brazila, pa ćemo skladno tome složiti taktiku. Naš cilj je da uzmemo tri boda, a ovaj je meč dobio na važnosti. Nama je to finale, ali nakon toga može biti još neko finale", kazao je selektor Hrvatske, prenela je Hina.

 

On je dodao da je situacija sa Lukom Modrićem sve bolja i da misli da će igrač Real Madrida biti spreman za taj meč.

"Situacija s Modrićem sve je bolja i bolja, mislim da će biti spreman za utakmicu s Kamerunom. Danas će najverovatnije trenirati i (Danijel) Pranjić", dodao je Kovač.

 

Hrvatski trener se osvrnuo i na kritike izrečene na igru Matea Kovačića.

"Kovačić protiv Brazila u napadu možda nije bio na željenom nivou, ali je imao i obrambene zadatke u sredini terena. Nismo bili šuplji u veznom redu. Nemam nikakve informacije o tome da je neko u reprezentaciji nezadovoljan i ne želim da ulazim u te priče. Ekipu sastavljam prema tome što vidim na treningu i prema onome šta nam treba za protivnika", rekao je Kovač.

 

Ključni igrač kamerunske reprezentacije je napadač Samjuel Eto, a Kovač je uveren kako će hrvatska obrana uspeti da ga zaustavi.

"Eto je i u klubovima i u reprezentaciji odličan, on je bio alfa i omega. I danas je izrazito kvalitetan, ima njuh za gol, brz je i tehnički potkovan. Naravno da moramo pripaziti na njega", kazao je Kovač.

 

Hrvatska je u prvom meču Grupe A izgubila od Brazila sa 3:1, dok je Kamerun poražen od Meksika sa 1:0. Meč između Hrvatske i Kameruna igra se u sredu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here