Ubistvo Tačijevog kandidata za poslanika isplanirano

0

Policija i dalje traga za osumnjičenim (Foto: Ilustracija)
 

Prema izjavama predstavnika Regionalne policije u Prizrenu i pisanju prištinskih medija, ubistvo je tako izvedeno da se može zaključiti da je bilo dobro i do detalja planirano.

 

Direktor te direkcije Riza Šljivova je za Radio Slobodna Evropa izjavio da je reč o izuzetno kompleksnom slučaju i da je policija angažvale sve jedinice na istrazi o ubistvu.

 

"Radi se o izuzetno kompleksnom slučaju i mi istragu vodimo u svim pravcima. Angažovane su sve policijske jedinice i istražujemo sve moguće informacije i dokaze koji mogu voditi do indikacija o motivima. Mi još nemamo nekog osumnjičenog. Mi ispitujemo svedoke i prikupljamo fizičke dokaze", rekao je Šljivova.

 

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Đakovici Špresa Bakija je za dnevnik Koha ditore izjavila da postoje određene sumnje o motivima ubistva.

 

"Istražujemo određene sumnje, ali bez potvrde informacija ne možemo ništa više reći. U trenutku kada budemo znali šta se dogodilo, onda ćemo to objaviti. Treba sačekati da se istraže još neke informacije, da vidimo koliko su realne i kakve su", rekla je Bakija.

 

Pista je ubijen u ranim jutarnjim satima u nedelju dok je izlazio iz restorana kod benzinske pumpe Jaha petrol u Orahovcu, gde je sa još nekoliko prijatelja slavio rođendan supruge. Na njega je pucano iz udaljenosti od oko pet metara iz pištolja malog kalibra s prigušivačem. Kada je pao na zemlju, supruga i prijatelji su pomislili da mu je pozlilo, da bi kasnije shvatili da je na njega zapravo pucano.

 

Ubica je odmah pobegao kroz njivu. U tom pravcu je kasnije pronađena jedna cipela koja je možda pripadala ubici. Pista je u nedelju sahranjen u Orahovcu i njegovoj sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana. Odmah posle sahrane, u Orahovcu je organizovana protestna šetnja zbog tog teškog zločina.

 

Ubistvo Piste su osudili najviši zvaničnici samoproklamovanog Kosova, predsednica Atifete Jahjaga, predsednik parlamenta Jakup Krasnići, premijer Hašim Tači i lideri svih politčkih partija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here