Kraj drame: Oteta deca Slavice Burmazović stigla u Beograd

0
Tanjug
Slavica BurmazoviĆ sa decom

Posle četiri godine Slavica Burmazović zagrlila je decu koju nije videla od 2015. kada ih je otac oteo i odveo u Tursku.

Dve devojčice od 15 i 14 godina, kao i dečaka od 8 godina u Srbiju je doveo ambasador Srbije u Iranu, s obzirom da deca nisu imala odgovarajuća dokumenta, niti izlazne vize. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je jedino to bilo rešenje.

– Danas je prvi dan ostatka naseg zajedničkog života, naše sreće – rekla je njihova majka Slavica pred sletanje aviona. Ona je izrazila nadu da se nijednoj majci tako mešto nikada neće dogoditi.

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.

Najmlađe dete, dečak, slabo govori srpski, ali je bio raspoložen, dok je sa sestrama i majkom seo u specijalni deo aerodroma “Nikola Tesla”, dok su brojni novinari i foto-reporteri beležili prve kadrove susreta majke s otetom decom.

Sa Slavicom je, dve sestre i brata, dočekao i njen sin iz prvog braka.

Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku. Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je on uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao sa decom u Iran.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here