Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Grčka nacionalna meteorološka opservatorija izdala novo, hitno, upozorenje za delove Grčke pogođene retkim fenomenom mediteranskog uragana “medikejna”.

Kako se navodi u saopštenju, očekuje se da će novi olujni udari da pogode region Atike u petak uveče, što je rezultat jakog mediteranskog ciklona, koji su Grci nazvali Janos, a koji je već udario na grčke obale.

Meteorolozi očekuju da se situacija neće smiriti skoro.

Oblasti koje će posebno biti pogođene olujom, za koju je ranije navedeno da bi mogla biti nezapamćena, jesu zapad i jug Grčke. Takođe, Opservatorija je navela da će ista situacija važiti i za ostrvo Evija u petak tokom noći.

Očekuje se i da u subotu olujom budu pogođeni Peloponez i delovi centralne Grčke, a opasnost će tada važiti i za zapad zemlje.

U prvobitnom naletu mediteranskog uragana pričinjena je materijalna šteta, rekli su zvančnici, ali su dodali i da za sada nije bilo prijavljenih povreda ili smrtnih slučajeva.

Veći deo pogođenog područja je bez struje pa lokalne meteorološke stanice nisu ni u mogućnosti da izmere jačinu vetra i ogromnu količinu padavina koja se sručila i na popularna letovališta.

Već je izdato upozorenje za stanovništvo pogođenog područja da se hitno sklone, ukoliko imaju gde da odu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here