EPA/James Ross
Rafael Nadal

Šok u Melburnu – branilac titule Rafael Nadal ispao je već u drugom kolu prvog grend slema u sezoni. Povreda je kumovala takvom ishodu, a od Španca je u tri seta bio bolji Amerikanac Mekenzi Mekdonald, rezultatom 6:4, 6:4, 7:5.

Mekdonald nema titulu u singlu na ATP turu, a najbolji plasman karijere imao je prethodnog avgusta kada je bio 48. na ATP listi.

Najveći uspeh na grend slem turnirima ostvario je 2020. godine, kada je na US openu stigao do četvrtfinala. Plasmanom u treću rundu AO ostvario je najveći uspeh na tom turniru u dosadašnjoj karijeri.

Bio je ovo drugi duel Nadala i Mekdonalda, a u prvom, odigranom 2020. godine, Španac je lako slavio na Rolan Garosu

Nadal je tokom meča sa Mekdonaldom ušao i u raspravu sa sudijom Marijanom Veljović.

Sve se dogodilo tokom prvog seta, kada je Mekdonald dva puta napravio brejk, a imao je prednost od 4:1. I na 3:3 u drugom setu, opet je počeo da se raspravlja sa Srpkinjom.

Šta nije bilo u redu po Nadalu? Tvrdio je da mu je Marijana Veljović davala malo vremena za pripremu između poena.

“Uvek isto s tobom”, ljutito je rekao Nadal pri zaostatku od dva brejka u prvom setu. Marijana se na to nije mnogo obazirala.

Nadal je poznat po tome da voli da odugovlači između dva poena, često prekoračuje dozboljeno vreme što mu mnoge sudije tolerišu, ali Veljovićeva se striktno držala pravila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here