Krajem oktobra seminar narodnih igara

0

Učesnici prethodnog seminara
 

– Očuvanje kulture i tradicije Srba u Nemačkoj podrazumeva obrazovanje umetničkih rukovodioca, asistenata i igrača. Cilj ovog seminara je metodologija praktičnog stvaranja igrača za scenu, stvaranja koreografije, obrazovanje ritmike, podele igračkih obrazaca, stil i veština igre i mnogo toga još – istakla je Tina Kintero Marone jedan od organizatora.

Kroz praktična i teorijska predavanja prijavljene će voditi stručnjaci iz oblasti, narodne igre, klasičnog baleta i koreografisanog folklora: Velimir Agovski, umetnički rukovodilac Akademskog kulturno-umetničkog društva "Ivo Lola Ribar" iz Beograda i nekadašnji igrač i šef igrača profesionalnog ansambla Kolo i Peđa Jovičić član Državnog baleta Tiringen, predsednik organizacije Balkan Artists i autor programa Veština igre.

Za učesnike je spremljen i materijal, priručnik i DVD sa vežbama i primerima igračkih obrazaca. Kotizacija je 140 evra, mesto održavanja Jugendherberge Wiesbaden, Blücherstr. 66, 65195 Wiesbaden, a vreme održavanja od 24. do 26. oktobra.

Prijava je putem mejla na info@balkan-artists.com, a dodatna obaveštenja se mogu dobiti od Tine Kintero Marone na broj telefona 015750606645.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here