Srpski teniser Filip Krajinović, pobednika šampionata Istočne Evrope u organizaciji Janka Tipsarevića, izjavio je da jedva čeka nastavak sezone u SAD.

– Odigrao sam sedam-osam mečeva, ali mislim da mi je ovo bilo sjajno iskustvo pred nastavak sezone koji će uslediti u Americi. Dobre partije koje su krunisane peharom uvek daju motiv više. Osećam se dobro i spreman sam za sve ono što nas od avgusta čeka. Dobra stvar je i što je Borna Ćorić odlučio da ostane u Beogradu, pa ću moći da treniram sa njim i da se spremam za turnire – istakao je Krajinović.

Kako sada stvari stoje, Filip će put Amerike krenuti sredinom avgusta, a dva turnira na kojima će igrati biće Sinsinati i US Open.

– Iskreno, sigurno će sve biti malo čudno i jedva čekam da vidim kako će izgledati turniri u Americi. Verujem da će i nama u prvi mah biti teško da se naviknemo na sva pravila i sve uslove u kojima će se igrati turniri. Publike neće biti, pa mogu da zamislim kako će sve to da izgleda uživo, ali i preko TV-a. Psihološki će biti naporno, ali bitno je da se igra. Bolje da igramo, pa makar i u tim uslovima koje niko ne voli, nego da se ova pauza još više otegne. Na kraju krajeva moramo od nečega i da živimo.

Krajinović dodaje da neće imati problem sa formom kada dođu takmičarski mečevi.

– U suštini, ja sam i na Jankov turnir gledao kao na pripreme, tako da sam fizički apsolutno spreman za mečeve. Nemam problem nikakav sa tim što je pauza bila duga jer sam ja sve vreme, osim u martu i aprilu kada su sve aktivnosti bile zabranjene, trenirao i spremao se. Videćemo i ja jedva čekam da sve počne. Nakon takmičenja u Americi, nisam siguran da ću se vraćati u Srbiju, možda odem pravo u Španiju jer ću igrati i u Madridu, pa taman da se naviknem na uslove. Dobra stvar je i što u Španiji nema karantina za profesionalne sportiste. Opet kažem, tako je u ovom trenutku, ako se uslovi budu menjali i svi mi moramo da menjamo planove – poručio je Krajinović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime