Krali naftu iz cevovoda NIS-a

0

 

Postrojenje NIS-a

Hapšenje je izvedeno na području Beograda, Novog Sada i Zrenjanina.

 

 

Prema rečima Veljovića na čelu te kriminalne grupe je bio Milan Anđić iz Zrenjanina (31), a uhapšeni su i Davor Knežević (35) iz Beograda vlasnik peduzeća d.o.o "Life is fine", Ljubinko Pavković (39) iz Novog Sada vlasnik autoprevozničke radnje i Nikola Bokić (28) iz Zrenjanina, radnika NIS-a.

 

Uhapšeni su i Dragan Miljanović (31) iz Zrenjanina, Milovan Rašua (46) iz Beograda radnik MUP-a, Milan Obradović (20) iz Zrenjanina i Željko Petrović (50) iz Rumenke kod Novog Sada.

 

Veljović je objasnio da su pripadnici ove kriminalne grupe u poslednje dve godine organizovano krali sirovu naftu iz naftovoda NIS-a. To su radili specijalnim aparatima i u dogovoru sa pojedinim radnicima Naftne industrije prilikom pada pritiska u cevovodima.

 

Veljović je rekao da su uhapšeni u tim situacijama sekli cevi i izvlačili veće količine sirove nafte koju su kasnije prodavali, a novac delili. Sirovu naftu su prodavali preko firme "Life is fine" uz fiktivnu dokumentaciju. Sumnja se da su na taj način oštetili NIS za više stotina hiljada evra, rekao je direktor policije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here