“Kraljica bandi” iz Čikaga: Ubica u 14, ubijena u 17. godini

0

Nakon što je ubijena na ulici, Gakira prerasta u mit koji drugari iz bande šire po intenetu
 

Za majku koja tuguje za njom, 17-godišnja Gakira Berns je bila slatka i duhovita maturantkinja, koja je volela muziku i koju su “svi voleli”. Ali za bande iz zloglasnog istočnog Čikaga bila je “Mladi ubica” pripadnik bande Flaj boj geng, poznata i pod imenima “Tikanasasin” i “Tukavilkira”.

 

Nakon što je ustreljena na ulici dok je išla kod prijateljice na ručak, polako prerasta u mit, koji drugari iz bande šire na Tviteru i Jutjubu.

 

“Ona je samo htela svakoga da zaštiti”, ogorčeno komentariše ovakav imidž ubijene ćerke na društvenim medijima njena majka Šontel Braun.

 

To je, najverovatnije, dobrim delom i istina. One koje nije uspela da zaštiti, htela je da osveti. Tako je i dobila svoje ulične nadimke.

 

Kada joj je bilo 14 godina, član njene bande Šondejl Gregori (15), zvani “Tuka” ubijen je dok je čekao autobus. U znak sećanja na njega, Flaj Bojz su sebe počeli da nazivaju Tuka geng, a svoj kraj “Tukavil”.

 

Gakira Berns je ime na Fejsbuku promenila u Tukavilkira. Osam meseci kasnije, ubijen je član protivničke bande Odi Peri; kao ubica odnosno “hit” na društvenim mrežama oglašena je upravo ona.

 

Iako je policija nigde ne vodi kao osumnjičenu, pripisuje joj se 20 ubistava: Gakira Berns
 

Pravi prelomni trenutak za nju nastupio je, međutim, kada je u uličnom obračunu slučajno ubijen Tikan Tajler (13), koga je bila proglasila za svog “malog brata”. Rađa se novi, osvetnički nadimak na Tviteru, “Tikanasasin” (“Tikanov ubica”), ubrzo pada i prva žrtva, a Bernsova je ponovo oglašena kao “egzekutor”.

 

Policija je, doduše, nigde ne vodi kao osumnjičenu, a ostalih 20 žrtava koje joj se pripisuju možda su više plod mašte u hvalisavom svetu maloletničkih bandi nego realnost.

 

Baš kao i njeno razmetanje oružjem u video-spotu za pesmu “Murda” (“Ubistvo”), koju su Flaj Bojz snimili u nastojanju da se probiju na rep sceni, gde se trenutno ponovo traže nove zvezde koje pevaju ono što žive, a ne one koji život odmetnika opevaju iz luksuznih aparmana u Los Anđelesu.

 

 

Bilo kao bilo, dok se Tviter, Instagram i Jutjub pune pričama i slikama, a istine i glasine izlaze na videlo u smeši koju je teško razlučiti, majka Bernsove tvrdi da u ratovima bandi najnovije generacije ogroman deo problema predstavljaju upravo društveni mediji.

 

Jer, za napade i hvalisanja pružaju platformu kakva ranije nije postojala, kao i priliku za slavu preko noći.

 

– Sva ta deca i reperi pričaju kao da su Džesi Džejms. Svako hoće da bude najveći i najopasniji – vajka se ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here