MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković, pred nastavak Superlige i meč sa Novim Pazarom, izjavio je da za njih kao da sad počinje prvenstvo.

Crveno-beli u nedelju od 13 sati u 20. kolu Superlige igraju protiv Novog Pazara na gostovanju na otvaranju prolećnog dela sezone, u koji ulaze sa devet bodova više.

– Ne sme da bude opuštanja, to je nešto o čemu pričamo od kada smo se okupili, od prvog dana priprema, kako pred Kipar, tako i pred Tursku. Svaki dan smo baš zbog toga radili toliko jako i dobro, ne želimo da prepustimo ništa slučaju. Krećemo od nule, ništa nismo uradili, tako gledamo na stvari. Za nas kao da sad počinje prvenstvo i sa tim razmišljanjem ćemo ulaziti u svaku utakmicu – rekao je Stanković za klupski sajt.

On je istakao da je zadovoljan odnosom na celim pripremama, od prvog do poslednjeg igrača.

– Bilo je mnogo rada, uvek može bolje, težimo ka perfekciji. Iz dana u dan poboljšavamo neke stvari za koje mislimo da mogu direktno da utiču na igru. Zadovoljan sam sa učinjenim na pripremama, a sada kreće onaj najlepši, ali i najteži deo, prvenstvo. U 44 dana imaćemo 11 utakmica, što znači da ćemo gotovo na svaka četiri dana igrati meč – rekao je Stanković i dodao da ima izuzetno dobar roster.

– Prezadovoljan sam i sa mojim stručnim štabom, načinom na koji smo odradili pripreme i da smo svi na broju. Bez i jednog problema smo završili pripremni period i to je ono što će praviti razliku u prvenstvu, jer ćemo morati da rotiramo igrače – istakao je Stanković.

On je ocenio i da je Filipo Falko veliko pojačanje za nastavak sezone.

– Dolazak Falka se odužio. Jedno vreme je bio i van ekipe, tako da za ovu utakmicu namenski nećemo računati na njega, jer želimo da prođe još jedan deo priprema. Sigurno će od sledeće utakmice biti u konkurenciji za startnih jedanaest – rekao je Stanković.

Šef stručnog štaba Zvezde sumirao je i učinjeno u prelaznom roku.

– Zadovoljan sam sa onim što imamo, planski smo sve odradili. Imamo mnogo jakih utakmica, takođe i prioritete kao što su titula i kup, ali i da postignemo što bolji rezultat u utakmicama s Milanom. Fudbal je kao što uvek govorim čudna igra, a mi ćemo sve uraditi da opravdamo grb Crvene zvezde. Ne znam koliko Milano prati Crvenu zvezdu, u ovom trenutku mi pratimo Novi Pazar i to je najvažnija utakmica za nas trenutno – zaključio je Stanković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here