EPA/Evgenia Novozhenina
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je izjavu ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o neaktualnosti pregovora sa Rusijom rekavši da za njih trenutno nema nikakvog osnova.

– U Kremlju zaista smatraju da tema pregovora trenutno nije aktuelna, jer za njih nema nikakve osnove, nikakvog temelja – ocenio je portparol.

On je takođe komentarisao pokušaje Kijeva da promoviše svoju “formulu mira” koja ne uzima u obzir interese Rusije ni realnu situaciju na frontu.

– Ovde je potrebno jednostavno odmah otvoriti oči i pogledati činjenice. Pokušavaju da traže ‘formulu mira’ bez učešća Rusije. To je, u najmanju ruku, apsurdan proces, a ako je to ozbiljno, reč je, svakako o procesu koji nema potencijal ni za kakve rezultate –  poručio je Peskov.

Moskva je ranije više puta isticala da je spremna za pregovore, ali da je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad stalno poziva Rusiju na pregovore za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here