Kristijan dilovao drogu u crkvi

0

 

Kristijan Golubović
 

 

Prema navodima beogradskih medija, policija je sačekala da Golubović i njegovi saradnici izađu iz crkve, a onda su iskočili ispred njih i munjevito ih savladali, oborivši ih na zemlju.

 

Prilikom hapšenja kod Golubovića (40), Uroša Vukovića (20) i Mirsada Fujaljkića (28) je pronađeno 25 grama heroina. Pretresom stana u kojem su boravile Kristijanova majka Milanka (60) i maloletna A. K. (17), pronađeno je još 100 grama heroina, vagaza precizno merenje, pištolj i nekoliko mobilnih telefona.

 

Trgovina heroinom trajala šest meseci

Policija procenjuje kako je ova trgovina na relaciji Beograd – Novi Pazar trajala šest meseci, a da je nedeljno iz Novog Pazara stizalo između 100 i 200 grama heroina.

U organizovanoj akciji policija je u Novom Pazaru uhapsila i Safeta Ibrovića (38), šestog člana ove grupe, čiji je organizator, po izvorima iz MUP-a, bio Golubović.

 

Beogradski mediji navode da uhapšene osobe ispred crkve Svetog Marka nisu pružale otpor.

 

"Golubović i Vuković su u subotu otišli u crkvu Svetog Marka pred kojom su se našli s Fujaljkićem. S njima je bila i maloletna A.K. Svi zajedno su ušli unutra. Tamo su se Golubović i Vuković odvojili na jednu stranu, a na drugoj su bili Fujaljkić i A.K. Golubović i Vuković su se prekrstili i pomolili, dok je Fujaljkić dao paket s heroinom A.K. Njoj je ovo bio prvi put da radi za Golubovića. Kad su izašli iz crkve, usledilo je hapšenje – niko od njih nije pružao otpor, bili su potpuno zbunjeni. Na Golubovićevom licu vidjelo se da je u šoku ", ispričao je izvor beogradskog "Presa", dodavši kako je devojka posle razmene izašla iz crkve i otišla u iznajmljeni stan Kristijanove majke Milanke.

 

Tužilaštvo podnelo zahtev za pokretanje istrage

Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas istražnom sudiji zahtev za pokretanje istrage protiv Aleksandra Golubovića, poznatijeg kao Kristijan, koji je sa još šest osoba uhapšen pod sumnjom da je neovlašćeno poizvodio i trgovao narkoticima, i zatražilo da se svim osumnjičenima odredi pritvor.

 

Osim protiv Golubović Aleksandra – Kristijana, zahtev za sprovođenje istrage podnet je i protiv Safeta Ibrovića, Mirsada Fujalkića, Uroša Vukovića, i Golubović Milanke, rekao je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić i precizirao da se Golubović Aleksandar i Golubović Milanka terete i zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zorić je naveo da je u toku saslušanje osumnjičenih pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu, koji će odlučiti o donošenju rešenja o sprovođenju istrage, kao i predlogu tužioca da se odredi pritvor prema okrivljenima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here