EPA
Zdravko Krivokapić

Nekadašnji crnogorski premijer Zdravko Krivokapić smatra da je odluka premijera Milojka Spajića po pitanju Rezolucije o Srebrenici racionalna jer je procenio šta je bolje za Crnu Goru.

On je gostujući u emisiji Kontakt na RTV Nikšić rekao da je pročitao rezoluciju o Srebrenici u kojoj se, kaže, nijedan narod ne pominje kao genocidan.

Krivokapić tvrdi da je reč o političkoj priči koja se plasira iz nekih razloga, “da li zbog izbora ili nečijeg opstanka u vlasti”.

– Nisam kontaktirao premijera Milojka Spajića, ali sam shvatio da mu je cilj da jednom mudrom diplomatijom pokuša da uravnoteži ovu neuravnoteženu Crnu Goru. Da je glasao uzdržano, osudilo bi ga više od 50 odsto građana, kad je glasao za, 50 odsto je nezadovoljno. Šta god da je uradio bili bi nezadovoljni. Međutim, on je tu kalkulisao za ono što je bitno nakon toga – a to je ubrzani put Crne Gore ka Evropskoj uniji. Da je na bilo koji drugi način reagovao, o IBAR-u bi pričali kao 2017. kada ga niko nije spominjao – naveo je Krivokapić.

Krivokapić je bio predsednik Vlade Crne Gore od 4. decembra 2020. godine do 4. februara 2022.

Krivokapićevoj vladi je izglasano nepoverenje, a on je izjavio da je smenjen jer nije pristao da bude, kako je rekao, “taster-premijer”, optuživši DPS Mila Đukanovića i DF, koji su činili NSD Andrije Mandića, DNP Milana Kneževića i PzP Nebojše Medojevića, da “igraju zajedničku igru da obore Spajićevu kandidaturu”.

Spajić se kandidovao na tadašnjim predsedničkim izborima, ali je njegova kandidatura odbijena od DIK, zbog toga što je skrivao da ima srpsko državljanstvo, pa je umesto njega PES za kandidovao Jakova Milatovića.

Najavivši da će se povući iz politike, što je i učinio, Krivokapić je rekao i da u politici Crne Gore dominiraju neistina i interesne sfere na osnovu projekcije lidera.

6 COMMENTS

  1. Ti si bio prvi koji je uzeo vlast na Srpskim krilima😂 a Spajić zadnji😁 nemate ni čast ni karakter🤮

  2. СРБИ ВАС ИЗГЛАСАЈУ
    А ВИ СВЕ ПРОТИВ СРБА
    ЗЛО
    НАСЛЕДНИЦИ И СЛЕДБЕНИЦИ милови

  3. ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here