Krivokapić zapretio Milu: Nećete se moći sakriti!

0
Youtube/Al Jazeera Balkans
Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zapretio je predsedniku Crne Gore i njegovom DPS-u da će “dokazi o njihovom tridesetogodišnjem radu” biti “dostavljeni i do detalja ispitani pred reformisanim i slobodnim institucijama”, i da se “neće moći sakriti nijednim saopštenjem”.

Krivokapić je tako reagovao posle saopštenja DPS u kom ta stranka poziva premijera da “ukoliko poseduje neke dokaze o umešanosti bilo koga iz DPS u genocid u Srebrenici, neka ih momentalno prosledi relevantnim međunarodnim i institucijama u Bosni i Hercegovini”.

Iz DPS su naveli da Krivokapić “iznosi neistine, što već dugo radi manirom mamurnog kafanskog gosta, koji kao da sam za sebe ponavlja nešto što se kosi sa činjenicama i zdravom pameću”.

DPS je na taj način odgovorio na Krivokapićeve navode da “Milo Đukanović i njegovi bivši koalicioni partneri pokretanjem tog pitanja u parlamentu stvaraju nacionalne podele i pokušavaju da sa sebe speru odgovornost koja nije procesuirana”, i poručio DPS-u da “svog šefa pitaju gde je bio i šta je radio 90-tih, a ne njegovu vladu”.

“Svojim nepotpisanim saopštenjem, kako i priliči DPS-u, večitim kukavicama lične politike koju čak i oni odbacuju, u bledom pokušaju odbrane onoga što je neodbranjivo, politike koju je svet video i koju na ovim prostorima pamte svi, DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost intrigarenjem po biografijama ljudi koji Crnoj Gori ne duguju ništa, a kojima DPS duguje sve”, navodi se u reagovanju premijera Zdravka Krivokapića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here