commons.wikimedia
Vlada Srbije

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa doneo je preporuke da maske i rukavice budu obavezne na izborima 21. juna, za glasače i članove komisija, pišu mediji.

Posle toga, na potezu je Vlada Srbije, a izvor blizak Vladi potvrdio je Telegrafu da će se o ovome odlučivati na jednoj od narednih sednica.

S obzirom na to da je epidemija od posebnog značaja i dalje na snazi u našoj zemlji, da je korona irus i dalje prisutan, prema rečima prof. dr Branislava Tiodorovića, člana Kriznog štaba, data je preporuka kako treba da se ponašaju glasači, ali i članovi komisije.

– Data je preporuka da se glasa sa maskama i rukavicama, da se drži distanca, a na ulazu moraju da budu dezobarijere. Kada se iskontroliše prst, potrebno je staviti novu rukavicu. Mišljenja sam da rukavice kod glasača nisu potrebne ako se peru ruke, ali i to je preporuka. Što se tiče komisije, oni moraju da imaju sve, i po mom mišljenju su rukavice za njih obavezne – izjavio je Tiodorović.

3 KOMENTARA

  1. “preporuke da maske i rukavice budu obavezne na izborima 21. juna, kako za glasače tako i članove izbornih komisija…”
    – Retko pametna odluka koju su doneli oni koji ocigledno ne izlaze na izbore.
    – Maska moze da spreci vizuelnu identifikaciju osobe koja je dosla da glasa a
    – Nosenje rukavica sprecava da se proveri da li na prstima glasaca postoje tragovi fluoroscentnog spreja (vec je negde glasao) i da se, posle uzimanja glasackih listica, toj osobi pomenutim sprejom oznaci kaziprst. Sto znaci da ta osoba moze ponovo da glasa na istom birackom mestu :))

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime