Krkobabić: Do kraja godine moguće povećanje penzija

0

Hrabra izjava u vreme krize: Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić
 

Krkobabić je rekao da do povećanje tih prinadležnosti može doći ukoliko oživi privreda i poveća se broj zaposlenih čime "bi se stvorili uslovi koji bi omogućili da se povećaju plate i penzije".

 

On je za televiziju B92 naveo da bi se "u krajnjem slučaju" povećanje prinadležnosti omogućilo bar za najsiromišnije građane, precizirajući da će se "to razmatrati tek u trećem kvartalu godine".

 

"Ukoliko se ne stvore ekonomske pretpospostavke, onda će zamrzavanje plata i penzija ostati do kraja 2010. godine", kazao je Krkobabić.

 

Potpredsednik Vlade je rekao i da se za penzijsko invalidsko osiguranje duguje 200 milijardi dinara, pa je "neophodno uozbiljiti fiskalnu politiku" .

 

Krkobabić je objasnio da je cilj da se ostvari smanjenje učešća penzija u BDP sa sadašnjih 13 odsto na 10, 5 odsto do 2015. godine.

 

"Time ćemo podignuti ekonomsku snagu zemlje, podići BDP, zaposliti više radnika i obezbediti i realnu isplatu penzija i njihovo povećanje", kazao je Krkobabić, koji je i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), članice vladajuće kolacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here