Kapitenka rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak izjavila je da je veoma teška situacija što tim ide na Evropsko prvenstvo, a da godinu dana nije odigrao nijednu utakmicu.

Izabranice Ljubomira Obradovića od 3. do 20. decembra igraće na EP u u Danskoj, a najbolji strelac reprezentacije Srbije na velikim takmičenjima (188 golova / 9 turnira), posle porodiljskog odsustva, jer je u janaurau postala majka, ponovo je u nacionalnom resu.

– Meni je pauza značila. U ovom slučaju nikome nije došlo dobro koliko je meni. S druge strane, krivo mi je da se sport ne vraća u normalu, da možemo da igramo i uživamo u rukometu. Uvek je neka tenzija zbog ove situacije. Ima sve svoje prednosti i mane. Biće veoma teško bez ijedne utakmice godinu dana. Stvarno će biti teško svim ekipama, ne samo nama – rekla je Krpež Šlezak za sajt Rukometnog saveza Srbije (RS S). Evropska rukometna federacija (EHF) potvrdila je mesto i termine utakmica reprezentacije Srbije u grupi C, koja će igrati sa selekcijama Holandije (4.decembra- 20.30 sati), Mađarske (6.decembra- 16 sati) i Hrvatske (8.decembra- 18.15 sati) u Sudbank Areni u Koldingu.

– Ima mnogo povreda ove sezone baš zbog toga što igrači nisu navikli da imaju tako dugu pauzu kakvu su imali. Deluje neizvodljivo da se sve odigra, ali nadamo se i pozitivne smo da prođe sve kako treba. Biće ovo veoma teška sezona i za klupski i za reprezentativni rukomet. Posebno za reprezentacije. U EHF nedelji smo bili u kombinovanom sastavu, ne možemo da se spremimo adekvatno za ono što nas čeka – rekla je Krpež Šlezak i osvrnula se na protivnice u grupi, koje takođe imaju problema na startu priprema.

– Teško je reći ko je favorit upravo zbog te pauze. Dosta igračica je bilo u karantinu, dosta njih i nije igralo. Ne može se prognozirati. Možemo sa svima da se nosimo u grupi, ali osnovno je da smo zdrave, negativne na testove i nadam se da ćemo se dobro spremiti i pokazati kvalitet koji su devojke već pokazale u Japanu. Ostaje nam da odemo stepenicu više – zaključila je Krpež Šlezak.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime