Kubanka na fotografijama prepoznala sina kojeg je otac Bosanac odveo u Siriju

0

Fejsbuk
Majka ga prepoznala na fotografijama
 

Italijanski mediji danas podsećaju na jednogodišnju bitku Lidije Solano Herere da sazna sudbinu svog sinčića.

Pre godinu dana Mešinović je sa sinom otišao iz njihovog stana u Longaroneu u Italiji, kazavši supruzi da dečaka vodi nekoliko dana roditeljima u Bosnu.

Međutim, istina je potpuno drugačija. Ismar je s dečakom otišao u Siriju kako bi se pridružio militantima Islamske države. Nedugo nakon toga je poginuo, a Ismail je ostao s militantima IDIL-a.

Lidia do pre nekoliko dana nije znala ništa o Ismailu, međutim fotografije koje je videla na društvenim mrežama vratile su joj nadu.

"To je Ismail, to je moj sin, prepoznajem mu lice", uverena je Lidia. Na jednoj od fotografija dečak nosi vojničke pantalone, crnu duksericu i pušku-igračku oko vrata. Dečak za ruku drži muškarca kojem se ne vidi lice, piše italijanska "La Repubblica."

Policija nije sigurna da je na fotografijama zaista Ismail, niti kada su fotografije snimljene.

Ismar je u Italiju stigao pre nekoliko godina, gde je radio kao moler. On i Lidia venčali su se 2011. godine, a iste godine dobili su Ismaila.

"La Repubblica" navodi da je Ismarov život promenio Bilal Bosnić, jedan od vođa vehabijske zajednice u BiH, nakon što je održao predavanje u Pordenoneu.

Bosnić je, kao što je već poznato, u septembru uhapšen pod optužbom da je pozivao mladiće iz BiH da se pridruže oružanim grupama terorističke organizacije Islamske države i tako se uključe u džihad koji ta organizacija vodi na teritoriji Iraka i Sirije.

Bosnić je još uvek u pritvoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here