Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč uporedio je evropske trenere sa kolegama iz NBA lige i istakao da bi neki američki igrači imali problema na Starom kontinentu.

Bivši igrač Čikaga tu je posebno mislio na Denisa Rodmana, kontroverznog saigrača iz Bulsa.

– Rodman bi imao problema da je igrao u Evropi ili imao trenera iz mog vremena. Volim sve moje trenere i znam koliko su bili sjajni. Mislim na Božidara Maljkovića, Željka Pavličevića, Dušana Ivkovića, Petra Skansija i Svetislava Pešića… Kod njih ste znali ko šta sme. Bilo je logično – ‘Ja sam trener i moraju svi da me slušaju’. Odnos Božidara Maljkovića i Duška Ivkovića prema igračima je bio malo drugačiji, ali to je normalno – izjavio je Kukoč za grčki Sport24.

Hrvat je tokom slavnog perioda Bulsa sarađivao sa Filom Džeksonom.

– Ono što mi se svidelo kod njega je dam pored toga što ima znanje, ima i posebnu sposobnost da vam uđe u dušu i razume vas kao čovek i ličnost. Mogao je da vidi ‘unutar tebe’. Šta voliš, koliko izdržavaš i koja su ti ograničenja. Nema mnogo ljudi taj dar – istakao je nekadašnje krilni igrač.

Kukoč je za Čikago igrao od 1993. do 2000. i za to vreme osvojio je tri NBA prstena. U sezoni 1995/96. osvojio je nagradu za najboljeg šestog igrača lige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here