EPA/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

“Nakon svakog pisanja, izjave, intervjua ili jednostavnih objava na društvenim mrežama, koji sadrže potpuno racionalne kritičke tonove o radu Aljbina Kurtija ili članova njegove vlade, autori se suočavaju sa napadima na društvenim mrežama”, smatra političar Skender Hiseni.

Bivši koordinator Vlade Kosova za dijalog sa Srbijom na Fejsbuku je napisao da je svaka kritika Kurtijeve vlade zasuta uvredama sa lažnih, ali i pravih profila pristalica Samoopredeljenja.

– Ova digitalna vojska Aljbina Kurtija, sudeći po “kulturi” i pisanju, vidi se da je pre svega sačinjena od primitivnih i nepismenih. Iza pripadnika ove “vojske”, stoji samo jedan čovek, a to je Aljbin Kurti. Drugog oružja nemaju osim komentara punih psovki i uvreda. Oni, kao i njihovi nalogodavci nemaju ni kulturu ponašanja niti kodeks časti – napisao je Hiseni.

Hiseni smatra da nikakva kritika aktuelne vlasti nije dozvoljena, čak ni ona dobronamerna, a da ne bude zasuta “otrovom i mržnjom”. Tekstovi se često komentarišu, a da ni nisu pročitani do kraja.

– Dovoljno je da neko napiše kritiku i da ko po komandi krenu negativni komentari, koji se često pišu ‘naslepo’, bez čitanja samog teksta. Na udaru najvećih primitivaca tako su se našli ne samo političari, već i novinari, intelektualci, predstavnici nevladinih organizacija – kaže Hiseni.

Smatra da ovo nije dobro, ne samo za političku scenu, već i društvo uopšte.

– Ti ljudi moraju da znaju da je ovaj sajber-rat, osmišljen kao sredstvo gušenja svakog kritičkog glasa u našem društvu, izgubljen. Ova digitalna armija ne može da prikrije očigledne neuspehe Aljbina Kurtija i njegove vlade u svim oblastima, bez izuzetka – kategoričan je Hiseni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here