Kosovo online
Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je u Kamenici da cilj Pravilnika Centralne banke Kosova (CBK) o gotovinskom plaćanju nije kažnjavanje, već zakonitost i transparentnost pri korišćenju novčanih sredstava.

Od ponedeljka, 13. maja evro je jedina valuta za transakcije na Kosovu, a za one koji koriste dinar predviđene su kaznene mere.

Međutim, kosovski premijer je rekao da se time teži samo zakonitosti, a ne kažnjavanju.

On je dodao da Uredba CBK nije orijentisama protiv dinara, već utvrđuje evro kao jedino sredstvo gotovinskog plaćanja na Kosovu, te da se njom iz gotovinskog plaćanja isključuju i sve druge valute.

U međuvremenu iz Evropske unije je danas saopšteno da će se delegacije Prištine i Beograda sastati u sredu i da će pokušati da na sedmom sastanku pronađu rešenje za dinarska plaćanja i transfere novca koji Srbi na Kosovu dobijaju od institucija Srbije.

 

 

6 COMMENTS

  1. НЕ ТО ЈЕ ЛАЖ
    ВИ ХОЋЕТЕ СРБИМА ДА НАПЛАЋУЈЕТЕ ТРАНСАКЦИЈЕ ИЗ СРБИЈЕ + КОНВЕРЗИЈУ У ДРУГУ ВАЛУТУ
    ОД ЕЦБ НЕМАТЕ ДОЗВОЛУ ДА КОРИСТИТЕ ЕВРО
    Р1244УН
    КАЖЕ ДА ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА
    ТЕРИТОРИЈА СРБИЈЕ
    ЗНАЧИ ЈЕДИНА ЛЕГАЛНА ВАЛУТА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ЈЕСТЕ ДИНАР СРБСКИ.🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  2. Е, ако сте ви, шипоши транспаренти и држите се закона, тешко Србима на КиМ-у. Куд изабрасте евро кад се наша Српска покрајина. ДИНАР, ДИНАР, ДИНАР и доћи ће и вама црни петак. Нико није вечит па ни вљаси.

  3. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

  4. Zakonito i transparentno zabranjujete srpskom Patrijarhu da obiđe svoje ognjište ??? Sram vas bre bilo !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here