EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da građani, kada imaju nadu više troše, a kada vide da u vladi nema korupcije spremni su da plaćaju poreze.

Kako se navodi, on je to rekao u vreme kada se Kosovo suočava sa najvećom inflacijom.

“Kada ljudi imaju nadu, onda više troše nego što štede, a kada vide da nema korupcije u vlasti, spremniji su da plaćaju poreze. Kosovo ima povoljan geografski položaj, mlado kreativno i talentovano stanovništvo, dobro poznavanje engleskog jezika, širok domet internet mreže i stabilnu fiskalnu politiku”, navodi se u saopštenju Vlade o Kurtijevoj izjavi na sastanku sa poljskim ministrom spoljnih poslova i predsedavajućim misije OEBS Zbignjevim Rauom.

Kurti je informisao poljskog ministra spoljnih poslova o napretku vlade, privrednom rastu od 10,3 odsto bruto domaćeg proizvoda, povećanju stranih direktnih investicija za 22 odsto, poreskim prihodima za 54 odsto, povećanju izvoza za 83,6 odsto u oblastima prerade drveta, kože, tekstila, hrane, pića i sektora komunikacionih i informacionih tehnologija.

Koha podseća da je prema podacima Agencije za statistiku Kosova, u junu godišnja stopa inflacije, merena u poređenju sa junom prethodne godine, iznosila 14,1 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here