Kosovo online

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da njegovi savetnici i neki od ministara razmatraju 15 modela za formiranje Zajednice srpskih opština, koje je ponudio emisar EU za dijalog Miroslav Lajčak, i dodao da oko ustavnosti i zakonitosti neće biti pravljeni kompromisi.

– Modeli, koje je predstavio evropski emisar Lajčak, različita su rešenja za nacionalne manjine u zemljama Evropske unije, ukupno ih je petnaest dobro poznatih. Smatram da su to modeli iz kojih možemo uzeti elemente kako bi u u našoj zemlji ne samo ljudska prava, već i prava nacionalnih manjina bila na pravom nivou… Na njima rade moji savetnici, neki od ministara, kako bi se ustanovilo šta je najpovoljnije. Naravno, ustavnost, zakonitost, ravnopravnost, funkcionisanje države su nešto oko čega nikada ne pravimo kompromise – rekao je Kurti.

Kurti je dodao da će pre sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Ohridu biti poznat dnevni red razgovora.

– Pre subote ćemo znati dnevni red i tačke sadržaja o čemu će se tamo razgovarati. U okviru rasprave o planu implementacije već dogovorenog sporazuma po evropskom predlogu, ne menjajući ništa – rekao je Kurti.

3 COMMENTS

  1. Zona sumraka !!! Priča se o “ustavnosti” (lažne države), “zakonitosti” (u raju za dilere droge), “ravnopravnosti” (gde se puca na srpsku decu sa badnjakom, prebijaju srpski mladići, proliva srpsko vino, hapsi plazma i coca-cola proizvedena u Srbiji, optužuju se ljudi za ratne zločine zato što su izašli iz KPS-a…) i “funkcionisanje države” koja medjunarodno-pravno ne postoji !!! I pri tome neće da ispune ono što su potpisali !!! Ma ajde bre koga više zavitlavate !!!

  2. Od kad su to Srbi nacionalna manjina na svojim ognjistima ovaj Kurti je prolupao skroz

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here