EPA/Georgi Licovski
Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je danas građane na strogo pridržavanje preporuka o higijeni i izbegavanje skupova i bliskih kontakata u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, prenosi Gazeta Ekspres.

Kurti je na konferenciji za štampu koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja rekao da će istina o koronavirusu biti poznata tek u naredne dve nedelje i dodao da mere moraju da se poštuju kako se ne bi ponovile tragedije koje proživljavaju druge zemlje, prenosi RTK.

– Konferencije u zatvorenom prostoru su sada već zabranjene, uskoro ćemo morati da zabranimo i ovakve otvorene konferencije, moraćemo da komuniciramo samo putem interneta, jer svako okupljanje predstavlja rizik – istakao je Kurti.

Prema njegovim rečima, Kosovo je prošlo kroz mnoge krize i dodao da je ovo situacija sa kojom se nisu do sad suočili.

– Moramo se čuvati i ne smemo dozvoliti da nam ovo postane nepovratna kriza. Zaustavljajmo širenje virusa COVID-19 i održavajmo zdravstveni sistem u funkciji – poručio je Kurti.

Istakao je i da se nada da se situacija neće pogoršavati u narednim nedeljama, ali, kako je naveo, od onoga što se videlo u Evropi, širenje virusa se širi.

– Moramo se što više suzdržati, ostati kod kuće i izbegavati kontakte – podvukao je Kurti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here