EPA/Martin Divisek
Aljbin Kurti

Portparol vlade privremenih prištinskih institucija Perparim Krieziju izjavio je da Aljbin Kurti neće danas ići na sastanak u Tiranu sa premijerom Albanije Edijem Ramom, ali će, kako navodi “Reporteri”, umesto njega ići zamenik Besnik Bisljimi.

U Tirani se održava neformalni sastanak lidera regiona, kojem prisustvuje i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Oliver Varhelji.

Krieziju je na Fejsbuku naveo da je Kurti pre nedelju dana dobio poziv od Rame za neformalni sastanak sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem, na koji su pozvani i ostali predstavnici Zapadnog Balkana, ali je, prema njegovim rečima, Kurti pre nekoliko meseci za ovaj period potvrdio učešće na konferenciji u Grčkoj.

– Premijer Kurti je obavestio premijera Ramu da neće moći da ode u ovaj put jer je pre nekoliko meseci potvrdio učešće na konferenciji na Kritu, u Grčkoj, gde je panel za Zapadni Balkan tačno istog dana i u isto vreme – istakao je Krieziju.

On je dodao da će Kurti učestvovati na Samitu Berlinskog procesa koji će biti održan u Tirani 16. oktobra ove godine.

Kurti je tokom nedavne posete Rame KiM odbio da se sa njim sastane, navodeći da bi na to pristao samo u okviru sastanka dve vlade.

1 COMMENT

  1. Ovi stvarno misle da im Srbi veruju kad se svadjaju ??? Ne, sve su to igranke da ponovo prevare i izmanipulišu ljude na Kosovu i Metohiji !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here