EPA/Milan Kammermayer
Aljbin Kurti

Premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da nije dobio nikakav ultimatum od SAD i EU u vezi sa situacijom na severu KiM.

On je rekao da je na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom ”ponudio siguran izlaz” iz krize na severu, za koju je rekao da su je izazvale, kako je rekao, nelegalne strukture Srbije.

– Nisam dobio nikakav ultimatum, sreli smo se i razgovarali sa emisarima i ponudio sam siguran način da imamo stabilan izlazak iz krize na severu Kosova izazvane nelegalnim strukturama… Prvo, vladavina prava, mi smo imali desetine NATO vojnika, kosovskih policajaca i novinara koji su bili žrtve neviđene brutalnosti nasilnih ekstremista – rekao je Kurti novinarima.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je u utorak da premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti ima dva dana da odgovori na zahteve EU i SAD.

On je novinarima u Prištini rekao da će on i Lajčak u petak obavestiti javnost da li ima napretka ili ne.

Kako je rekao, Kurti je dužan i da se do petka izjasni o pitanju izbora na severu, kao i da Ohrid nema plan B i da sporazum mora da se primeni.

Eskobar i Lajčak od ponedeljka uveče se nalaze u Prištini gde su razgovarali sa Kurtijem, predsednicom prištinskih institucija Vjosom Osmani, predstavnicima tri najveće opozicione stranke i Srpskom listom.

2 COMMENTS

  1. Pošto se ništa ne pitaš naravno da nisi ništa ni dobio ! Ti si kolega cirkusant i sa Zelenskim ćete praviti predstave u gulagu negde u Sibiru ! A tamo će tebi igrati “Šotu” !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here