Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski biće uklonjen sa te pozicije do kraja specijalne operacije, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor u emisiji na Jutjub kanalu “Džadžing fridom”.

– Sumnjam da će se to dogoditi unutar zemlje i njegovi ljudi od poverenja će morati da odu mirno ili će na kraju biti postavljeni uza zid i streljani, otrovani ili nešto drugo, ko to zna –  istakao je on.

Prema rečima pukovnika, takođe je moguć scenario po kome će lideru kijevskog režima dozvoliti da napusti zemlju i ode, na primer, na Kipar.

Istovremeno, Mekgregor je dodao da je sama činjenica njegovog uklanjanja očigledna.

– Mi ništa nećemo raditi, držaćemo se po strani, čekaćemo dok ta tragedija ne izbije. Čak ne mislim da će se CIA ili M-6 obavezno umešati kako bi sklonili Zelenskog – zaključio je Mekgregor.

Pored toga, on je istakao da ruske snage mogu doći do Odese, ako kijevski režim ne pristane na pregovore.

Predsednika Ukrajine Zelenskog upozoravaju da će u suprotnom ruske snage zatvoriti prolaz na liniji fronta istočno od Dnjepra.

Istovremeno, Mekgregor je dodao da će Rusija obezbediti stvaranje neutralne demilitarizovane zone.

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, ali kampanja nije održana zbog ratnog stanja i opšte mobilizacije. Zelenski je izjavio da nije vreme za izbore i dodao da na to pitanje treba staviti tačku.

Ministarstvo odbrane saopštilo je prethodno da su ruski vojnici napredovali u dubinu odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti. Ruske snage već nekoliko dana aktivno napreduju u tom području.

1 COMMENT

  1. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here